Κυριακή 17 Απριλίου 2022

8th INTERNATIONAL SAXOPHONE FESTIVAL / ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ-ΤΕΡΕΖΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ ΚUKLUXSAX Δ.Ω.Θ


8th INTERNATIONAL SAXOPHONE FESTIVAL

Thermi΄s  Saxophone Orchestra

 Saxarácas

Έναρξη / Φεστιβάλ 15/4/2022 

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ-ΤΕΡΕΖΑ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ ΚUKLUXSAX 

Δ.Ω.Θ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣAΣ


 


ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ

 Saxarácas

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ

 

 Για μία ακόμη φορά η τιμητική πρόταση του μεγάλου σαξοφωνίστα  Γιώργου Κατσαρού  προς την Ορχήστρα Σαξοφώνων του Δημοτικού Θέρμης, για συμμετοχή στην εναρκτήρια συναυλία του 8th International Saxophone Festival    αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη & αγάπη που έχει  ο μεγάλος αυτός δημιουργός   στο μαέστρο Θεόφιλο Σωτηριάδη και  τα παιδιά   που απαρτίζουν την Ορχήστρα Σαξοφώνων του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης , Μία εμπιστοσύνη που είναι βασισμένη πάνω σε σκληρή και μεθοδική "μουσική δουλειά" των μελών της ορχήστρας πάνω στις γνωστές μελωδίες του μουσικοσυνθέτη & σαξοφωνίστα.

Έτσι λοιπόν με τον μύθο του ελληνικού σαξοφώνου Γιώργο Κατσαρό και την αισθαντική φωνή της Ελληνοαμερικανίδας ερμηνεύτριας Τερέζα, άνοιξε η αυλαία του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σαξοφώνου στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. 

Οι λάτρεις του σαξοφώνου είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με οδηγό τις «βραχνές» μελωδίες του σπουδαίου συνθέτη και μαέστρου, με την Τερέζα να ερμηνεύει μεγάλες επιτυχίες. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας σημείωσε ότι: «…Πάντα θα είμαστε αρωγοί σε τόσο καλές διοργανώσεις που προάγουν τη μουσική παιδεία και δημιουργία και αποτελούν πεδίο συνάντησης  καλλιτεχνών, ρευμάτων, ιδεών, γνώσεων και εμπειριών. Να καλωσορίσω τους εξαίρετους καλεσμένους μας σαξοφωνίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Ορχήστρα Σαξοφώνων Δήμου Θέρμης, την οποία θα απολαύσουμε σε λίγο, σε σύμπραξη με τον σπουδαίο μαέστρο, συνθέτη και σολίστ Γιώργο Κατσαρό. Είναι μεγάλη τιμή που είναι απόψε μαζί μας. Για όλα αυτά που έχει προσφέρει στον πολιτισμό μας. 

 


photo credits
Trantos Odysseas