Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Tale of X Cities - "Από Κοντά"

Tale of X Cities - "Από Κοντά"

 

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Goethe-Institut Thessaloniki

19:00-20:00 Συνέντευξη Τύπου

20:30 Άνοιγμα έκθεσης στο κοινό​

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

 Saxarácas

 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

 ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ

 

 

 

 

To "Tale of X Cities" ενώνει πολιτιστικά  φορείς και κατοίκους πόλεων της Βορείου Ελλάδας.

Σ΄ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός ο Δήμος Θέρμης & ειδικότερα η ΔΕΠΠΑΘ  δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει ενεργά στην ανάδειξη αυτής  της κοινής προσπάθειας  πολιτιστικής δικτύωσης των  πόλεων .Και τι καλύτερο και από την συμμετοχή της Ορχήστρας Σαξοφώνων του Δ.Ω.Θ  Saxarácas στην συνάντηση των πόλεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Τale of X cities, που έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαϊου στο χώρο του Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe .



Εκεί  όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν την μουσική  και αναγνώρισαν για μία ακόμη φορά την ποιότητα & μοναδικότητα αυτής της ορχήστρας.

 

 

 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


 ​Στόχος του προγράμματος 'Tale of X Cities" είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη χρήση νέων μέσων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας που πλέον αναδεικνύεται σε απαραίτητη δεξιότητα), και η διερεύνηση της σχέσης μεταξύ φυσικού και ψηφιακού περιβάλλοντος. Επίσης, το πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργία κοινοτήτων ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών, μέσα από τη γνωριμία με την τοπική -μικρή και μεγάλη- ιστορία, τις παραδόσεις, τις προσωπικές αφηγήσεις και τους σύγχρονους προβληματισμούς, που μπορεί να οδηγήσει σε μία νέα εικόνα της πόλης, για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της. Τέλος, μέσα από την διαδικασία του εργαστηρίου και του τελικού Φεστιβάλ, το πρόγραμμα στοχεύει να ενθαρρύνει την δικτύωση των διαφορετικών πόλεων της Βορείου Ελλάδας που συμμετέχουν.

 

 

Η κοινότητα του Tale of X Cities συναντήθηκε για πρώτη φορά σε φυσικό χώρο και συστήθηκε σε δημοσιογράφους και κοινό! Συμμετέχοντες και φορείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκαν στο Goethe-Institut Thessaloniki, και μας παρουσίασαν τα αποτελέσματα του προγράμματος του 2021, καθώς και τα σχέδια για το 2022.

 


Παρουσιάστηκαν έργα των: Νικολέτας Αναστασίου (Πέρδικα Θεσπρωτίας), Άννας Βαλκάνου & Κατερίνας-Ηλέκτρας Βαλκάνου (Θεσσαλονίκη), Δήμητρας-Αγγελικής Βασιλείου (Ιωάννινα), Ανατολής Βροχαρίδου (Θεσσαλονίκη), Αντώνη Γκίκα (Χουμνικό Σερρών), Ευγενίας Γραμμένου (Θεσσαλονίκη), Νίκου Ζωάκη (Κομοτηνή), Λίας Κατσαρού (Κομοτηνή), Γιώργου Κιούρτη & Ισμήνης Μίχα (Καβάλα), Σόνιας Κούτσιανου & Φώφης Ζαγορίτου (Κοζάνη), Ελένης Κώτση (Ιωάννινα), Άννας Μαχαιροπούλου (Κομοτηνή), Ιωάννη Μπενέκου (Ιωάννινα), Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας Θεσπρωτίας & Νικολέτας Αναστασίου, Γιώργου Παπαλεξάνδρου (Κομοτηνή), Θεανούς Πασχάλη (Κομοτηνή), Βάλσης Πελτέκη, Ζιζής Σύρμου, Δάφνης Χαριτοπούλου και Αθηνάς Χατζηφωτίου (Κομοτηνή), Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας "Ο Μέγας Αλέξανδρος" (Νεοχωρούδα), Ελισάβετ Ρέπα (Βέροια), Βαλεντίνας Σωκράτους & Μαριάννας Χατζοπούλου (Αλεξανδρούπολη), Θεοπούλας Μωραΐτη-Τερζή (Κομοτηνή), Δάφνης Φράγκου (Πέρδικα Θεσπρωτίας)



Chris Vagionas